Terreng

Terreng

mandag 18. april 2016

Monica tok med Zevita bort til Anne og Nordmann, så stelte og vasket vi dem.

I dag var det strålende solskinn, og vi hadde to timer til rådighet, da jeg dro med meg en møkkete Zevita, en stor pose med børster, og en halv flaske hårshampo bort til Anne.Vi hadde lenge planlagt at vi skulle la Nordmann få hilse på en av mine hester, og det var Zevita som ble den heldige førstedamen. Men for at det skulle være enkelt, og ikke innebære å ta Nordmann med ut på veien, eller føre til stress, ble vi enige om å binde dem i hver sin ende av bindebommen til Anne, og stå og børste og stelle dem lenge.

Det var for kaldt til å vaske hele hesten, men man, hale, og beina fra hasen/kneet og ned, fikk seg en omgang vann og shampo. Utrolig deilig å røske opp litt etter en kald og møkkete vinter.
Vi røsket opp i masse pels, og børstet og herjet til begge hestene skinte. Men det beste av alt, var egentlig at begge hestene stod så rolig og fint. Zevita nektet riktignok å spise høyet sitt da hun fikk vann i manen, og Nordmann måtte trippe litt rundt da han fikk våt hale, men alt i alt var det gullpremie til hestene for god miljøtrening.


Zevita, før stell
Nordmann måtte stå rolig med fremmed hoppe rett ved, og selv med shampo langt oppover knærne, og i halen var han eksemplarisk. Zevita fikk være med bort dit Anne har høy, og måtte forsere vannslanger i skumle farger, traktorredskaper og isopor. Men alt var helt greit.

Nordmann etter stell

Dessverre begynte Zevita å hoste en del da vi gikk hjemover. Hun begynte å snørre litt i går, og for sikkerhetsskyld avlyste jeg timen vi hadde i dressur på lange tøyler med Stine Larsen. Ikke verdt at hun skulle dra med seg eventuell smitte rundt. Anne sin stall var jo allerede  i sonen, i og med at jeg oppdaget snørr i går da vi var på tur med Tina. Håper det går fort over!

Zevita etter stell. Man og hale er fremdeles våte, så ser ikke helt bra ut.