Terreng

Terreng

Salvesker til tur

Salvesker til turHvaslags salvesker man skal bruker er avhengig av dine preferanser. Skal du ri en liten tur og ønsker å ha med en drikkeflaske, så finnes enkle drikkeflaskeholdere uten noe annet dilldall. Ønsker du å ri litt lengre tur, så finnes fine, små salvesker til å ha både foran og bak salen. Dersom man derimot vil ri overnattingsturer, så bør man ha store salvesker, og fordele vekten både foran og bak.

Det finnes en rekke salvesker å velge i mellom, og jeg skal skrive litt om de jeg har. Men det finnes også flere merker, som jeg ikke har prøvd, som for eksempel Barefoot (som også har salvesker for leiehest (ikke kløv, men salvesker)) som selges på Bomfri sal Norge, og jeg har sett en rekke andre.

Her er litt om de jeg har:

Drikkeflaskeholder fra Marylot:
Helt enkel drikkeflaskeholder. Ikke noe dilldall. Kan kjøpes fra mange steder. Min er kjøpt fra Marylot, som forhandles av Goedhart.nl. Fordelen er at de er veldig enkle å ha med, sitter lite i veien. Ulempen er at hesten bærer mer vekt på den ene siden. Dette kan man så klart bytte på, eller man kan kjøpe to. 

Enkle salvesker som tar to drikkeflasker, og har en liten lomme: 
Jeg foretrekker i større grad å bruke en av disse salveskene når jeg skal på små turer. Det er utrolig hvor fort man har behov for en liten bandasje, eller en sjokolade, eventuelt hodelykt om vinteren. Denne er kjøpt fra http://www.wildhorsecolors.com/Jeg har også en lilla Stow Away. Disse har laget en masse fine salvesker som kommer i ihvertfall svart, brun, rød og lilla. Muligens noen flere farger, også. Stow Away har også veske til boots, veske til å ha bak salen, til westernsaler og en masse mer. De lager kvalitetsvesker som gjerne har mange lommer, og mange detaljer (som nøkkelknippeholder inne i en liten lomme, etc). 


Her er vesken festet på baksiden av salen: Bak salen

Bak salen har jeg to kjempeflotte salvesker fra Ortlieb. Jeg har sett på utrolig mange store salvesker, men nesten ingen er skikkelig vantette. Disse er virkelig potte-tette, og er dessuten kraftige, skikkelig god kvalitet, og har en festeanordning jeg ikke har sett maken til! Det er virkelig plundrete å få dem på, og det er så utrolig verdt det! Disse har jeg ridd med i 35 km i strekk i hurtig trav og med noe galopp. Ligger stille og funker fjell! Kan også kjøpe mindre vesker å feste utenpå. 

I tillegg har jeg en gul cantlebag, men den har jeg ikke bilde av. 

Lårveske

Hvis man skal ri på en langtur, kan det være greit å ha enkelte ting på seg i stedet for på hesten. Dersom det verste skulle skje: at hesten stikker av når man er langt unna vei, vil det være fint å ha mobilen sin, og kanskje en liten sjokolade. Derfor har vi gått til ansakffelse av lårvesker. Disse sitter faktisk veldig bra på, og er kjøpt på Ebay. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar