Terreng

Terreng

Trening mot Pilegrimsleden

Trening mot Pilegrimsleden

Anne har trent Snippa i to år nå. Fra å være stor og tykk døl har hun gått til å bli sprek og foxy dølafrøken. Hun har deltatt på et par distanseritt, og har planer om flere! Det har vært en god del problemer med høvene til Snippa, og hun har derfor fått sko nå, både for treningens og turens skyld.

Monica har ridd Zevita i to år, men Zevita har hatt en del problemer. Hun har vært ute på 6 mil distanse, men har vært borti alt fra sparkskader til tannproblemer og en god del låsninger og trøbbel. Da Monica kjøpte Shamrac i fjor høst, ble det etterhvert klart at han var hesten som blir valgt til leden. Så får heller Zevita være reservehest dersom noe skjer.

Shamrac er en distansehest som har gått en masse 16- miler, men ble etter en skade blind på det ene øyet. Han er nå trent opp igjen, og har gått flere distanseritt igjen, dog ikke så langt.

Både Shamrac og Snippa (og Zevita, også) har gått MANGE skritteturer i ulent terreng. Vi har klatret opp og ned og rundt omkring i skog og mark. De har også fått lange travturer, og intervalltrening, samt dressur med løsgjøring og bakkearbeid med fokus på Akademisk Ridekunst.

Begge hestene er flere ganger gått igjennom kroppen for låsninger, skjevheter og problemer, og har fått tannspesialistoppfølgning.

Hestene er godt over gjennomsnittet hva gjelder både terreng og kondisjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar