Terreng

Terreng

Annes Stall

Når jeg kjøpte Snippa så sto vi et halvt års tid på stallen til Monica. Men siden jeg selv har småbruk og hadde en drøm om egen stall så satte vi igang bygging i november 2013.

Gården vår er veldig gammel, og det har vært hest her tidligere. Vi hadde et stort rom i første etasjen på baksiden av låven, så der skulle det bli to store stallbokser og en ponniboks. Slik så det ut etter at vi hadde rivd opp et gammel plankegolv

I den andre delen var det jordgolv

Sett fra utsiden og før vi har gjort noe :)

Lagt på grusdekke og isoporplater, samt armering

Her har betongbilen helt i betong. Vi måtte vanne betongen to ganger om dagen så den ikke skulle tørke for fort og sprekke. Resultatet ble helt jevnt og nydelig! :D

Gubben min er hobbysnekker og er kjempeflink med gode løsninger :)

Flisa ble lagt på for å suge opp eventuell fukt som var igjen på golvet. Her er veggene kommet opp, og veggene i ponniboksen blir lavere så de kan ha kontakt over veggen.

Dette ble den foreløpige "stallgangen". I senere tid har vi slått ned en vegg helt innerst, og laget salrom der inne. Der er det også utedo når nøden blir for stor :P

"Stallgangen" den andre veien. Vi har tettet igjen veggene i enden, og lagt parkett på det ujevne golvet. Fant en parkettpakke i andre etasje på låven, og da var saken grei! Hehe.


Den første natta inne :) Snippa sammen med shetlandsponnien Brutus vi hadde en liten stund på fôr

Varmblodstraveren Qt og Snippa inne på nyttårsaften 2013

Begge dørene i de store boksene er todelt så hestene kan se utHestene sto på boks i kanskje 2 måneder før jeg fant at jeg ville ha de på utegang. Snippa trives ikke så godt på boks, så valget var enkelt. Så inntil vi fikk bygget en utegangsstall åpnet vi opp dørene til de to store boksene og lot hestene gå inn og ut som de ville.

Bygge utegangsstall
Våren 2014 begynte samboern min på utegangsstallen. Vi bestemte oss for at den skulle være 50kvadratmeter stor så vi kunne leie ut om muligheten kom.

Her er det ferdig oppmålt 

De første staurene er i bakken

Snippa følger spent med

Nå begynner det å ligne noe!
Hjørnekasser og tak er på plass :)


Underlaget er drenert, gruset opp fyllt med flis

Snippa gikk rett inn og la seg. Hehe

Vi fant også ut at vi ville ha en rundpaddock. Vi måtte ta det eneste stedet som er flatt, og det ble midt i innhegninga. Null problem så lenge det gjerdes inn skikkelig. Hunden vår Trulte sitter i midten ;)


Utleie
Stallen vår ble raskt fyllt opp med utleiehester. 


Per dags dato står det en døl, en shettis, fire varmblodstravere, en kaldblodstraver og en araber/quartermix.
De er en herlig gjeng, og alderspranget er fra 1år til 15 :)


Underlag
Underlaget på utegangen er leire, og fungerer så lenge det ikke regner for mye ;)
Men vi synes ikke hestene skal stå i gjørme når de spiser, så vi har fyllt opp området med hoggflis, og det har fungert ypperlig. Det er mellom 30 og 40cm, og det er det må være for at det ikke skal bli tråkket ned i gjørma.Vi har i tillegg laget fôrkasser for å gjøre fôringene enklest mulig, og for å ha minst mulig svinn. 
Nå som vi plutselig fikk så mange hester til gards fant vi ut at en stor thermobar ville være knall. Så vi gikk i gang med å grave vannledning fra huset og ned til låven.

Tørkerom
Siden vi nå hadde full stall og lite tørkemuligheter for dekken osv bestemte vi oss for at deler av det ene av to salrom skulle bli tørkerom. Det ble ikke kjempestort, og tror vi landet på 7kvadratmeter.


Det største salrommet vårt var en blanding av lager og roterom. Samboern har hatet disse skapene i alle år, og endelig fikk han gå løs på de med øks og slegge :P

Mesteparten av skrotet er ryddet ut, men det blir jo aldri ryddig i et sånt rom.. Hehe
Men veggene blir malt før tørkerommet bygges


I dette hjørnet laget vi tørkerommet.
Har foreløpig ingen bilder av tørkerommetfra utsiden, men det skal jeg ta :)


Slik ble det på innsiden. Dekkenhengere laget av rundstokker fungerer utmerket :)
Varmeovn og sittebenk med oppbevaring

Jeg har sikkert tusen flere bilder av stall og utegang, men tenker dette holder i denne omgang ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar