Terreng

Terreng

Bivy bag

På vår  langtur planlegger vi å overnatte mange netter ute. Det vil være muligheter for herberg, hotell, og diverse hytteløsninger, men å betale 200-900kr pr natt vil bli veldig dyrt. Dessuten er det kjempegøy å sove ute. 
Vi lurte lenge på hva vi skulle sove i. Vi var begge enige om at et helt telt ville være alt for mye både plass og vekt til at vi ønsket å bruke det. I starten vurderte vi å ha gode soveposer, og kjøpe et vantett soveposetrekk. Men etterhvert forkastet vi tanken, da vi så hvor utrolig dyre soveposetrekkene var. De som var skikkelig vantette kostet minst 600kr, og gjerne mye mer. I tillegg var de gode soveposene fryktelig store og tunge. 

Vi surfet mye rundt på nettet, og så på løsninger som f.eks grevling. Men da vi fant bivy baggene våre, var vi begge to fortapt i konseptet. 
Det finnes flere typer bivy bags, eller biuvak, men denne her var både liten, lett og veldig praktisk. 

Den er nesten som et bittelite enmansstelt, med akkurat plass til en sovepose inni. Over hodet er det en loop av teltstenger. Dette gir en liten romfølelse, så man ikke trenger å få helt klaustrofobi. 

Dersom det er ruskevær, kan man lukke bivyen helt igjen, og man har da et lite plastvindu å se igjennom, og det er et luftehull bak hodet, med myggnetting på. 
Selv synes jeg det virket best å sove med bagen åpen, og da har man et flott, meget tett myggnett som kan lukkes igjen. Ingenting er så irriterende som mygg i teltet. 

Inne i baggen var det veldig stor og god plass for lille meg. Anne er litt lengre enn meg, men vi fant ut at vi kunne faktisk få plass til noe av utstyret vårt, dersom det var skikkelig dårlig vær. 

Bivy bagen vår ble kjøpt på halv pris, fra Gear out there.  Den finnes også på Ebay, men vi fant rimeligst pris hos forhandleren. Andre navn på den er " Bivy tents", og "hooped bivy".

Produsenten anbefaler at man også bruker en tarp litt over. Vi kikket lenge på tarps på Ebay, men de er skrekkelig dyre dersom de er lette nok. En kan så klart få en billig presening på Biltema, men det vil ta så mye av vekten vår. 

Til slutt fant jeg et rip- stop- materiale ment for å lage drager av. Det var superlett, og veldig sterkt, og det beste av alt var at det kom i gult! (og en masse andre farger). Jeg kjøpte 4,55*1,55m for 175kr inkludert frakt fra HongKong. Søk på "kite" og "fabric" på Ebay, så finner du masse sånt. Dersom man ønsker, kan man feste på ringer til å feste barduner i. De selger også tape til å reparere rifter o.l. i samme utvalg av farger. 


2 kommentarer:

  1. God idé med det dragestoffet. Hvordan fungerte det i praksis?

    SvarSlett
    Svar
    1. Drakestoffet har fungert superperfekt! Bivybagen har dessverre et kondensproblem, men det kan løses ved å la den være åpen, og bare ha på myggnettingen. Drakestoffet har jeg kjøpt masse av og brukt både som footprint under telt, og som tarp over. Slitesterkt og vanntett! Anbefales!

      Slett