Terreng

Terreng

mandag 20. april 2015

Ekte Bakkearbeid!

I sommer har vi planer om å ri til Trondheim, og en del av treningen vår foregår i terrenget. Denne dagen øvde vi på å gå i bratte bakker. Monica har en skikkelig bratt og lang bakke på beitet sitt, så vi gikk dit.

Den første gangen vi gikk ned var det ganske skummelt. Anne måtte gå av og leie først, for å sjekke at hestene faktisk klarte å gå ned. Det gikk veldig fint. Underlaget var fast, men likevel mykt nok da det bestod av ulent gress (beite). De små haugene ga hestene litt ekstra å gå mot, og de skled ikke. Begge hestene hadde brodder.

Vi har så klart trent hestene våre i terreng før. De er godt vant til å ri ulent både opp og ned, og jeg anbefaller ingen å bruke slike bakker første gang man trener hesten i bakker!

Bildene er tatt i skritt, men det ser ikke sånn ut fordi det er så bratt at hestene måtte klatre opp.


Når man trener i bakken trener man opp hestens styrke. Hesten må bruke hele kroppen, og særlig bakparten får jobbe. Det er viktig at man sitter rett, og lett. Man kan heve seg opp i feltsits, og gi ryggen og bakparten rom for å jobbe.

I bakker er det mest effektfult om hesten går i rolig skritt. Det er ikke nødvendig med så bratte bakker som vi trener i her. Når vi trener her er det egentlig aller mest for å trene hestenes mot og tillit til oss. Dersom vi kommer ut for store hindringer på langturen vår til Trondheim, er vi opptatt av at hestene har opplevd mye før, slik at det ikke blir første gangen tilliten skal settes på prøve.  Vi utsetter hestene våre for så mye vi kan hjemme, slik at utfordringene på turen ikke skal være de største utfordringene hestene har hatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar