Terreng

Terreng

søndag 17. april 2016

Ny hest

Som sikkert mange har fått med seg måtte jeg avlive Snippa i midten av mars i år. Hun ble sparket i bakbeinet på beitet i fjor og det skjedde noe rart i kodeleddet. Hun fikk fri siden i fjor høst med små skritteturer for å komme seg litt ut av gården :)
Prøvde å få henne i gang to ganger, men ble halt hver gang, og mer grinete for hver gang. I mars fikk vi ny oppstallør og det ble litt for mye hopp og sprett. Snippa hovnet opp fra koden og opp til hasen, og jeg bestemte meg for at nå var det nok. Fikk organisert med veterinær og slakter iløpet av et par dager og gjorde det hjemme.
Jeg var med Snippa til det siste, og det angrer jeg ikke på. Det var grusomt når bolten ble satt, men er glad jeg valgte det.

Fra turen vår mellom Eidsvoll og Trondheim. Her på Dovre


Det verste var å fortelle det til ungene. De hadde vært med på griseslakting bare noen måneder før, så de visste hva det betød å dø på den måten. Snippa var hesten til 4åringen min, og det var verst for henne, og hun ville ikke gå fra Snippa dagen før hun ble tatt :'(
Men er glad de ble involvert og fortalt at sånn og sånn skulle skje. De fortjente å vite det, og de hadde nok lurt fælt på hvor Snippa var om hun bare forsvant fra gården.

Meg og Snippa midt oppå Dovre


Siden jeg følte på meg at det gikk gale veien med Snippa kjøpte jeg en ny hest før jul. Jeg falt hodestups for en skimmel dølahingst på 1,5år. Han sto i Stavanger, så det var et stykke unna. Har angret mange ganger på at jeg kjøpte han, for han er et skikkelig rampebarn! ;)
Bestemte meg etterhvert for å kastrere pga han begynte å våkne og ble vanskelig å håndtere.
Nå er han godt integrert i flokken, fått seg et par damer som er bare hans og livet smiler igjen :)

Nordmann fra dagen jeg var og så på hanJeg sendte han bort til temming og innkjøring i starten av mars, og det angrer jeg ikke på! Han sto to uker hos Terje Vollaug i Maura, og jeg var der et par ganger underveis og fikk være med og se hvordan prosessen gikk.

Har hatt Nordmann hjemme i noen dager nå etter tiden i Maura, og han har blitt litt mer voksen og mye mer håndterbar.
Han skal tilbake dit etter beitet i høst for videre utdanning, og det gleder vi oss veldig til! :)

For en man og pannelugg det er på den gutten!

Vært flink gutt og dratt frem tømmer. Dro de hele 30 meter ;)Herregud så flott han er.... <3 Jeg gleder meg til fremtiden, selv om jeg gjerne skulle ha hatt med meg Snippa videre. Nordmann har store hovspor å fylle <3

2 kommentarer:

  1. Gode Snippamor! Men Nordmann har store høver, så han klarer nok å fylle hovsporene likevel! Gleder meg til han blir stor og skal gå på langtur med oss <3

    SvarSlett
  2. Ja jeg gleder meg til å se han vokse opp og til han blir stor nok til å bli med på langturer :D

    SvarSlett