Terreng

Terreng

lørdag 31. oktober 2015

31.oktober 2015- Jeg skal delta på NaNoWriMo med historien fra turen vår!

NaNoWriMo (National Novel Writing Month) er en tradisjon som startet i USA, og som nå har kommet over hele verden. Poenget er at alle vi som har en forfatter i magen og harddisken full av ufullendte skriblerier, skal sette oss ned og skrive en hel bok på 30 dager. Det vil si, et førsteutkast. 

I løpet av den måneden, som altså er november, så skal vi skrive 50 000 ord, og ikke redigere noe. Poenget med "øvelsen" er rett og slett å få hele historien sin ned på papiret uten at man blir sittende og krølle med hver setning, og stopper helt opp. 

Jeg har skrevet flere bøker før. 4 stk, for å være nøyaktig. Ingen har blitt utgitt, og ingen har blitt solgt. Men jeg elsker å skrive, og jeg tror at disse skribleriene har fått meg et hakk videre på veien mot å faktisk få skrevet en bok!

I år har jeg, allerede før vi red til Trondheim, hatt planer om å skrive en bok om pilegrimsturen vår. Jeg husker ikke nøyaktig når jeg fant det ut, men da jeg først bestemte meg, så føltes det så riktig. 
Turen vår har vært et så stort høydepunkt, og har hatt en så stor innvirkning på livet mitt, og jeg ønsker å dele denne historien med dere alle. 

Nå vil dere kanskje argumentere med at jeg allerede har delt historien min med dere. Gjennom Facebook, bloggen, videoblogg, bilder og snutter. Og det er jo sant. Men jo mer jeg jobber med historien min, jo mer ser jeg at jeg ikke har delt noe som helst med dere...

Da vi red på turen vår var vi ekstremt restriktive med å dele noe. Vi var veldig redde for hva folk ville synes om ditten og datten, og hvordan folk ville se på oss. Derfor delte vi bare de tingene vi følte var helt trygt å dele. Det er den ene siden av det. 
Den andre siden er at en slik tur inneholder en stor historie på det mentale planet. Den indre reisen. Den som dere ikke kunne se i hverken bilder eller video. Den ønsker jeg å dele. 
På den tredje siden kommer overblikket jeg har fått i ettertid. Når jeg ser hele bildet, så var selve rideturen bare to uker i juni. Men hele turen har vært en reise fra min barndom, gjennom hesteverdenen, turverdenen, og til det siste året med forberedelser til selve turen. Det er så enormt mye jeg ønsker å fortelle!

Og formen "bok" er for meg noe litt mer hellig enn bare en blogg. Det er noe mer konkret. Som man kan holde i hånden og bla. Kjenne strukturen med fingrene, og til og med lukte på. Ja, jeg vil skrive en bok, og jeg har historien min her. Alt tidligere har vært øvelser, og nå er jeg klar!

Klokken 12 i natt begynner selve skrivingen. Jeg har nå 50 sider med notater, jeg har skisser, tabeller, lister over hvor vi red, hvem vi sov hos, hvem som hjalp oss, hvilke steder vi stoppet ved, utstyrslister og så videre. Så nå er det snart bare å begynne å skrive! Og hvis noen er interessert, så skal jeg prøve å holde selve skriveprosessen oppdatert her i bloggen for dere!

Bildet er fra en av våre venner vi møtte på turen:


2 kommentarer:

  1. Jeg gleder meg masse til å høre mer om prosessen din, og om turen! Så jeg kommer nok til å snoke litt her i bloggen din for å finne ut mer om den!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig! Jeg har allerede 15 000 ord nå i dag!

      Slett